Følg Lerøy Seafood Group

Så lett lager du gravlaks

Blogginnlegg   •   des 18, 2015 07:45 CET

Å lage din egen gravlaks er enklere enn du tror – og tenk så stas å by på hjemmelaget til slekt og venner i julen. Vi serverer deg oppskriften.

Du trenger kun laks- eller ørretfilet, litt dill, sukker, salt, pepper og noen spiseskeier akevitt. Selv om marineringen tar et par døgn, er gravlaksen enkel å lage og tiden det tar er vel verdt å investere i.
– Gravlaksen er en perfekt smakskombinasjon av rik og fyldig sjømat, og er noe av det beste å åpne et måltid med, sier kokk og produktutviklingssjef i Hallvard Lerøy, Fredrik Hald.

Retten er en selvfølge på et hvert koldtbord og nydelig til frokost og kvelds. Skjæres gjerne i tynne skiver og legges på et rundstykke eller flatbrød med sennepssaus til.

Her er oppskriften på gravlaks fra Lerøy.

2 dager
4 personer

1 lakse- eller ørretfilét (fra fisk på 4-5 kilo), uten bein
1 stor bunt dill, finhakket
Salt
Sukker
Pepper
Akevitt

Fremgangsmåte

  1. Hakk dillen i biter og legg dem i bunnen av en stor kjele, ha på 3 ss salt, 2 ss sukker og 20 drag pepper.
  2. Legg laksen på toppen med skinnet ned. Strø finhakket dill på toppen før du drysser over 3 ss salt, 2 ss sukker, 20 drag pepper og 5 ss akevitt.
  3. Legg den andre fileten over, med skinnet opp.
  4. Til slutt drysser du over 3 ss salt, 2 ss sukker og 20 drag pepper, samt legger på resten av dillen.
  5. Dekk laksen med plast og sett den i kjøleskapet i to dager. Pakk filetene hver for seg og frys dem i minst 24 timer, tines før bruk.

Skjær gravlaksen i tynne fileter og server den gjerne med flatbrød og sennepssaus.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://leroy.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.