Følg Lerøy Seafood Group

Så lett lager du gravlaks

Blogginnlegg   •   des 18, 2015 07:45 CET

Å lage din egen gravlaks er enklere enn du tror – og tenk så stas å by på hjemmelaget til slekt og venner i julen. Vi serverer deg oppskriften.

Du trenger kun laks- eller ørretfilet, litt dill, sukker, salt, pepper og noen spiseskeier akevitt. Selv om marineringen tar et par døgn, er gravlaksen enkel å lage og tiden det tar er vel verdt å investere i.
– Gravlaksen er en perfekt smakskombinasjon av rik og fyldig sjømat, og er noe av det beste å åpne et måltid med, sier kokk og produktutviklingssjef i Hallvard Lerøy, Fredrik Hald.

Retten er en selvfølge på et hvert koldtbord og nydelig til frokost og kvelds. Skjæres gjerne i tynne skiver og legges på et rundstykke eller flatbrød med sennepssaus til.

Her er oppskriften på gravlaks fra Lerøy.

2 dager
4 personer

1 lakse- eller ørretfilét (fra fisk på 4-5 kilo), uten bein
1 stor bunt dill, finhakket
Salt
Sukker
Pepper
Akevitt

Fremgangsmåte

  1. Hakk dillen i biter og legg dem i bunnen av en stor kjele, ha på 3 ss salt, 2 ss sukker og 20 drag pepper.
  2. Legg laksen på toppen med skinnet ned. Strø finhakket dill på toppen før du drysser over 3 ss salt, 2 ss sukker, 20 drag pepper og 5 ss akevitt.
  3. Legg den andre fileten over, med skinnet opp.
  4. Til slutt drysser du over 3 ss salt, 2 ss sukker og 20 drag pepper, samt legger på resten av dillen.
  5. Dekk laksen med plast og sett den i kjøleskapet i to dager. Pakk filetene hver for seg og frys dem i minst 24 timer, tines før bruk.

Skjær gravlaksen i tynne fileter og server den gjerne med flatbrød og sennepssaus.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.