Følg Lerøy Seafood Group

​Denne emballasjen kan vare evig

Nyhet   •   mai 19, 2017 17:56 CEST

Sammen med Norsk Gjenvinning har Lerøy utviklet kampanjen Til låns, som skal bidra til å endre søppel- og gjenvinningsvaner i de norske hjem. Dersom alle aluminiumsformene sjømatprodusenten bruker årlig resirkuleres, tilsvarer dette 6 000 sykler.

Det meste kan brukes på nytt hvis det kastes på riktig sted. Kampanjen Til låns slår et slag for aluminiumsformer – for disse kan ikke bare brukes på nytt, men nærmest ha evig liv.

– Det er ingenting som heter søppel, men heller verdier på avveie. Det var ordene Norsk Gjenvinning brukte da vi jobbet frem denne kampanjen, og beskriver godt utfordringen vi står overfor, sier Pål Erik Michelsen, direktør for merkevare og markedsføring i Lerøy.

Sammen med Norsk Gjenvinning har Lerøy utviklet kampanjen Til låns, som skal bidra til å endre søppel- og gjenvinningsvaner i de norske hjem. Dersom alle aluminiumsformene sjømatprodusenten bruker årlig resirkuleres, tilsvarer dette 6 000 sykler.
Kampanjen som slår et slag for økt gjenbruk hadde startskudd i mai.

Kan gi formen evig liv
Undersøkelser viser at mange ikke vet hvor aluminiumsformene skal kastes etter bruk. Og for deg som lurer, her er fasiten: former og folie av aluminium skal rengjøres lett og leveres til gjenvinning for glass- og metallemballasje.

Samtidig sier mange forbrukere at de ønsker å ta et miljøansvar, og det er dette kampanjen skal legge til rette for. I første omgang som en påminnelse i form av en lapp om hvor formen skal kastes etter bruk, påklistret alle produkter som kommer i aluminiumsformer.

Nesten alt kan brukes på nytt
Ikke alle vet at aluminium kan gjenvinnes, og emballasjen ender dermed sin karriere i feil søppelspann.

Det som derimot blir levert til riktig returpunkt, glass og metall, kan få et nytt liv som noe annet i neste omgang: en hermetikkboks, aluminiumsfolie, en espressokanne eller en sykkel.

Hvert år kjøper Lerøy 4 millioner aluminiumsformer for å kunne levere ferdigpakket, fersk sjømat til dagligvarebutikker over hele landet. Disse brukes blant annet til laks, ørret, steinbitfileter og torsk som du kan sette rett i ovnen eller på grillen.

– Leveres alle disse til gjenvinning, betyr det også at primærproduksjonen av nye former potensielt vil kunne gå ned, og at vi sparer miljøet for CO2-utslipp, sier Michelsen.

Ikke ditt, ikke vårt – bare til låns
At aluminium har fått en selvskreven plass på det norske kjøkken er ikke uten grunn. Det sterke materialet i sølvfarge tåler både varme og kulde, og dets praktiske egenskaper gjør at fisken din er perfekt beskyttet, også mens den står i ovnen eller på grillen.

Aluminium er også lett å forme og bearbeide, og dets holdbare egenskaper sørger for at det kan resirkuleres i det uendelige uten tap av kvalitet.

Faktisk så er 75 prosent av all aluminium som noen gang er produsert fortsatt i bruk – og slik bør det fortsette å være.

Aluminium eies nemlig av ingen, men er kun til låns.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.