Følg Lerøy Seafood Group

Gå planken i sommer

Nyhet   •   jul 12, 2016 08:00 CEST

Plankene er i Lerøys Grillplanke er laget av norsk furu og er produsert i Hardanger.

Man kan ikke mislykkes med grilling på fjøl – det er ren plankekjøring!

– Det unike med Grillplanken er at man lykkes hver gang, og samtidig får den gode smaken av norsk furu. Det er også godt å kunne ta vare på en så gammel måte å tilberede sjømat på, sier Lerøy-kokk Fredrik Hald.

Lerøy lanserte Grillplanke i fjor, og den enkle måten å tilberede fisk på blir stadig mer populær. I USA et dette en vanlig måte å grille på, men det er også en gammel tradisjon i Norge som Lerøy her vekker til live.

– Ved å grille på planke gir man fisken indirekte varme, noe som gjør den saftig og lett å lykkes med., sier kokken Fredrik.

Metoden ble brukt både av indianere og her i Norge i eldre tider. Nå selges Grillplanken også i Sverige, Danmark og Finland.

Slik lykkes du med grilling på planke

I følge kokken er grillplanke en vinner fordi tilberedningen gjør seg selv. Alt man trenger er varme fra en grill, – resten er plankekjøring! Planken bidrar til en indirekte grilling og setter en god røyksmak på maten. I tillegg er den lett å transportere, og man unngår dermed at maten går i oppløsning før den serveres. Du kan grille all slags mat på planke, men den egner seg særlig godt for fisk og skalldyr.

Tre gode tips til plankegrilling

1. Lerøys Grillplanke kan legges rett på grillen. Vil du heller bruke egen planke, finn en i ubehandlet tre. Den må bløtlegges i to timer før bruk.

2. Forvarm grillen til medium varme. Det vil røyke en del fra planken, det er dette som gir fisken den spesielt gode aromaen!

3. La fisken grille under lokk i cirka 20 minutter. Fisken er klar når den flaker seg og det hvite proteinstoffet begynner å piple opp i midten. Server gjerne på planken!

* Etter måltidet kan planken brukes som ekstra ved eller benyttes på nytt til den er forkullet, sprukken eller umulig å rengjøre. Bløtlegg den i så fall i to timer før bruk!

Trenger du flere gode grilltips her.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.