Følg Lerøy Seafood Group

Støtter med sushi

Nyhet   •   jul 15, 2016 09:00 CEST

I stedet for Operasjon Dagsverk arrangerte Slåtthaug VGS en egen festival. Salg av mat og billetter ga en inntekt på rundt 30 000 til Unicef.

– Vi ønsker å bidra til et sunnere kosthold blant barn og unge, særlig i kombinasjon med arrangementer der det ofte er mye usunn mat, sier Anne-Hilde Midttveit, ansvarlig for kvalitet, miljø og samfunnsansvar i Lerøy.

De to siste årene har de delt ut sushi og annen sjømat i støtte til lag og foreninger. «Lerøy-kittet» består av sushibrett og andre produkter som røkt ørret, fiskeburgere, fersk fisk og torskenuggets. Kittet blir tilpasset størrelse og kjøkkenfasiliteter.

– Produktene er gratis, og de kan selv velge om de vil selge dem eller benytte dem internt til f.eks. lunsj eller middag. Uansett vil de få inntekter som faller klubben til gode, og får et sunnere tilbud på denne type samlinger, sier Midttveit.

I 2015 var det 160 lag og foreninger som fikk tildelt kittet, mens hittil i 2016 er 180 ulike arrangement fått en litt sunnere matservering. Totalt sett har Lerøy gitt bort sjømat til en verdi av fire millioner kroner på denne måten.

Festival med sunn profil

Da Slåtthaug VGS merket at interessen for Operasjon Dagsverk dabbet av, ville de heller arrangere en egen festival, Slåtthaugfestivalen. De ønsket en sunn profil og ble sponset med 300 sushibrett. Festivalen fikk også fem sider med røkelaks til å lage wraps av. Inntekter fra billettsalg og kafé resulterte i rundt 30 000 kroner til Unicef.

– Vi hadde aldri klart å få inn så mye penger uten maten fra Lerøy, sier rådgiver ved Slåtthaug VGS, Elisabeth Mjelde, og forteller at både publikum og elever satte pris på det sunne alternativet.

– Vi ser at ungdom er opptatt av hva de spiser, og synes denne måten å støtte opp på er helt strålende, sier hun.

Pingvin + sushi = sant

Også på friidrettsbanen har de fått øynene opp for sushi. Idrettslaget Gneist arrangerer Pingvinlekene, som er Norges tredje største innendørs friidrettsarrangement. Med rundt 600 deltakere mellom 6 og 19 år er idrettslaget opptatt av et godt servicetilbud til både de som deltar og dem som kommer for å se på.

– De tre siste årene har vi solgt sushi i kafeen. Det er populært, både blant barna og foreldrene, sier Tom Roger Johansen, friidrettskoordinator i Idrettslaget Gneist.

Korpsmusikanter på Askøy er andre som har fått smaken på sjømat. Annbjørg Bøkevoll er leder i Felleskorpset Askøy. De arrangerer Vårspretten, en korpskonkurranse for barn mellom 8 og 19 år. Den tradisjonsrike samlingen byr på lange dager for de rundt 100 aspirantene og 500 musikantene som er i sving. Til sammen er mellom 1500 og 2000 personer innom arrangementet, og mange av disse tar turen til kafeen. I tre år har de tilbudt «Det sunne hjørnet», som supplement til kaker og hot dogs.

– Det er blitt kjempepopulært både blant barn og voksne. Vi har allerede fått spørsmål om vi skal ha sjømat neste år også, sier Bøkevoll.

Les mer om Lerøy kit og søk her.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.